Henrik og Pernille

ODENSE TEATER

Spilleperiode
9. september – 9. oktober 2010

AF LUDVIG HOLBERG / NYSKREVET AF BENT HOLM / ISCENESÆTTELSE JENS AUGUST WILLE / SCENOGRAFI CAMILLA BJØRNVAD

MEDVIRKENDE / PEDER DAHLGAARD / MALENE MELSEN / MICHAEL GRØNNEMOSE / LILA NOBEL MEHABIL / METTE MARIA AHRENKIEL / CLAUS RIIS ØSTERGAARD / KURT DREYER / MIKKEL BAY MORTENSEN / MOGENS REX

Når katten er ude, danser musene på bordet. To tjenestefolk, Henrik og Pernille, har hver især fået den idé at give sig ud for deres herskaber. I lykkelig indbildning planlægger de to forklædte et lynbryllup, begge overbevist om at de har skudt papegøjen og fundet en velhavende ægtefælle.

De kindkysser, spiller rige og umådeligt forelskede for alle pengene. Først da vielsen er forrettet, opdager de fejltagelsen.
Samtidig får den ene forvikling og forveksling efter den anden jorden til at ryste under dem, især da deres respektive herre og frøken blander sig i spillet. De to skulle nemlig have haft hinanden, men Henrik og Pernilles maskerade er ved at få det hele til at ramle.

Dette lille mesterværk af Holberg viser menneskets uimodståelige trang til at pynte sig med lånte fjer, og var ifølge Holberg selv hans mest velkomponerede komedie. Som han skrev: “Der fremtræder ikke en eneste person på skuepladsen, uden just på den tid og ligesom udi det samme øjeblik han ventes.